HBO studenten met een andere studierichting dan zorg in Huize Wezup

In mijn eerdere blog had ik het over een andere kijk op zorg door HBO studenten die deze opleiding niet als studierichting hebben gekozen.

We hebben vorige maand een vacature geplaatst op de social media waarin we HBO studenten vroegen voor een bijbaan. Dit moesten studenten zijn die zorg voor ouderen juist niet gekozen hadden. We kregen een aantal zeer goede reacties. Enthousiaste mensen die op een andere wijze naar de zorg voor ouderen kijken denken wij.  In principe hadden wij alle aanmeldingen wel in dienst kunnen nemen. Het feit dat ze gereageerd hadden was al mooi. Leuk om te zien dat onze vacature heel veel reacties teweeg bracht. We hebben 2 studenten in dienst genomen . In ieder geval voor de zomerperiode en wellicht voor langer.

Hieronder stellen ze zich voor en u gaat van ze horen!!!!

Hoi allemaal!

Mijn naam is Sanne Gerritsen, ik ben 21 jaar en na de zomer begin ik aan mijn laatste jaar van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hanzehogeschool te Groningen. Per 1 juli zal ik het team van Huize Wezup komen versterken, omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging die past bij mijn opleiding. Ik heb stage gelopen met mensen met een fysieke en/of geestelijke beperking en met kinderen met gedrags- en leerproblemen, dus het werken met ouderen is nieuw voor mij. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om te beginnen.

Sanne Gerritsen

Hallo allemaal!

 Stan zijn droom auto!

Even voorstellen. Mijn naam is Stan Mulder. Ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Schoonoord. Doordeweeks woon ik in Leeuwarden, waar ik studeer aan de NHL Hogeschool (Thorbecke Academie). Ik volg daar met veel plezier de Hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde. Vanaf 1 juli ben ik werkzaam bij Huize Wezup!

Op Facebook zag ik een vacature voor een bijbaan bij Huize Wezup voorbij komen. Ik was meteen enthousiast en heb hierop gereageerd. Huize Wezup heeft een paar belangrijke kernbegrippen en die spraken mij meteen aan. Vooral veiligheid, respect, gezelligheid en sportiviteit vind ik belangrijk. Ik hou ervan om mensen te helpen en nog meer om plezier te maken. De kleinschaligheid van Huize Wezup trekt mij ook heel erg. Na het eerste bezoek was ik heel enthousiast over zowel de plek als de bewoners.

Het was opvallend dat het niet uitmaakte welke richting van het HBO je volgt om te solliciteren op de bijbaan. Dat vond ik interessant, omdat ik op deze manier met een hele andere opleiding toch nog een bijbaan in de zorg kan krijgen. Op deze manier kan ik mijzelf ook nog eens ontwikkelen door zoveel mogelijk ervaring op te doen in verschillende branches. Dat ik met deze studierichting mijn kwaliteiten kan laten gelden in een hele andere branche, laat ook zien hoe open-minded Huize Wezup is. Huize Wezup staat altijd open voor nieuwe ideeën en veranderingen. Zo blijft het ook voor de bewoners gezellig en veranderd er af en toe eens iets.

Ik heb er heel veel zin in en verwacht een leerzame en vooral leuke tijd bij Huize Wezup!

Stan