Ceciel Heijkants, mijn 1000ste connectie. Netwerken met LinkedIn is interessant en heeft zin!

Ik ben Ceciel Heijkants, 23 jaar en werkzaam als wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut bij het programma ouderen. Ons team focust zich met name op de kwaliteit en organisatie van de verpleeghuiszorg, zorg en ondersteuning voor mensen met dementie thuis en in een zorginstelling en hun mantelzorgers en deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals. Het mooie van mijn werk is dan ook de combinatie van wetenschap en praktijk. Hierdoor kom ik op de meest uiteenlopende plekken, ontmoet ik allerlei ouderen en hun naaste en proberen we dat op zo een manier vast te leggen dat anderen ervan kunnen leren. Mooie recente voorbeelden van ons werk zijn onder andere; de gratis online te volgen training over veranderend gedrag bij dementie en de dementiebril.

 

Op het moment werk ik vooral mee op projecten in de verzorg- en verpleeghuissetting. Ik ken Jan en Huize Wezup dan ook van een van die projecten: de Monitor Woonvormen Dementie. De Monitor verzamelt sinds 2008 informatie over dementiezorg in Nederland om eventuele trends vast te leggen, maar ook om individuele woonvoorzieningen inzicht te geven in de zorg die ze leveren. Huize Wezup heeft een bijdrage geleverd aan dit project als deelnemende organisatie. Na ons bezoek aan Huize Wezup ben ik trouwe volger op Instagram geworden en pas sinds kort linken we ook via LinkedIn. Wat blijkt: ik ben de 1000ste connectie! Op naar nog meer connecties en kennisdeling op het gebied van de ouderenzorg!