Langer thuis wonen met cognitieve problemen is niet altijd goed!

Gisteren kwam op bezoek in Huize Wezup Willem Bijlsma  Adviseur bij Bureau Voor Noordelijke Gemeenten. Door LinkedIn kwamen wij in contact met elkaar.

Tijdens het gesprek kwam één van onze inwoners, dhr. G. erbij. Dhr. G. kon exact vertellen dat hij in de thuissituatie behoorlijk de weg kwijt was. Desoriëntatie, geheugenproblemen, regieverlies, depressie en ongelukkig zijn maakten dat hij en zijn dochter besloten om dhr. in Huize Wezup op te laten nemen. Dhr. G. vertelde dat het thuis al te lang had geduurd. Ondanks een perfect geregelde thuiszorg was het voor zijn dochter niet meer op te brengen. Dhr. G. gaf aan dat hij hier 2 maanden woonde en zichtbaar vooruit ging. Overzicht, cognities, oriëntatie en stemming waren verbeterd.  De politiek(overheid, partijen)wil langer thuis blijven wonen. Maar is het effect op welzijn/gezondheid wel eens goed bekeken? Zijn alle mantelzorgers hier blij mee?

www.huizewezup.nl  

#alzheimer #mantelzorgers #kleinschaligwonen