Door een stok achter de deur kan ik nu waarschijnlijk Bloggen!

Gisteren in Groningen en vandaag naar Burgum(Fries) in Friesland. Aangemeld voor het www.blogcafe.frl .  Wikje de Roos de oprichter van het Blogcafé had ik via LinkedIn ontmoet.   Woordenboek mee en een barre tocht door Fryslan. Het bleek dat ik mijn leven had gewaagd door onder barre omstandigheden, sneeuwbuien en gladde wegen de grote afstand te overbruggen.  Ik had wel kunnen stranden!  Het beeld van de barre winter van 1979 drong tot mij door! Natuurlijk arriveerde ik weer als laatste. Onderweg kwam ik prachtige monumenten tegen die fotogeniek waren.

Het Kruiskerkje in Burgum uit de 12e eeuw prachtig en een kerkhof waar ik stil van werd. Drie familieleden waar een triest kaartje bij stond. Waarschijnlijk niemand meer die zich om de prachtige graven bekommerde. Een klinische boodschap dat de graven werden geruimd. Het zal je maar gebeuren lig je daar rustig en moet je plaats maken. Mijn hart was goed om een schenking te doen zodat deze mensen hun naam bleven behouden. Een beeld trok mijn aandacht. Kunst op het kerkhof, prachtig.

De andere cafégangers  waren uit de buurt en spraken bijna allemaal Fries. Het waren oudgedienden behalve een dame die in ‘optearwein‘  deed. Ik durfde niet te vragen wat dit was en op het eind begreep ik dat dit vouwwagens waren. Deze frau had een grote partij campingstoelen ingekocht en probeerde hiervoor een Blog te schrijven zodat zij dit spul kwijt zou raken. Aan het eind van de training liet zij een verhaal horen waarbij ik dacht ‘ik wil zo’n stoel hebben’. De anderen zaten er om een stok achter de deur te hebben. Druk, andere dingen te doen, verhaal niet goed, waar moet ik het over hebben allemaal redenen om het Blog maar uit te stellen. Ik wist niet waar ik voor zat. Het klonk mij wel mooi een Blogcafé. Blogs schreef ik al en dit was het Mekka.

Een frou van het prachtige gezelschap had een bedrijf in huiswerkbegeleiding, dienstverlening en studie coaching. Zij vertelde een prachtig verhaal over een speciale liniaal waardoor studenten beter gingen lezen. Ik vond haar steeds interessanter worden toen zij vertelde wel in 6 verschillende plaatsen te zitten. Bureau Extravert begon gelijk te zoeken naar mijn website en ik kon trots vertellen over www.huizewezup.nl  Een heerlijk bureau om erachter te komen wat voor werk je wilt gaan doen. Was ik nog maar aan het begin van mijn carrière. Een heerlijk ruikende  voedingsdeskundige/diëtiste  wilde een blog schrijven  over haar nieuwe project. Het werken met verschillende plantaardige oliën waardoor lichamelijke klachten en psychische problemen zouden verdwijnen. Een Blog was helemaal niet meer nodig. Ik droomde weg in een bad vol argan- en pepermuntolie.

Ik werd weer wakker door Wikje die woorden als woordspin, kernwoorden, steekwoorden, show, don’t tel en Cal to action aan het bespreken was. Ik wist niet wat het allemaal betekende….          Niets stond nog op mijn papier. Door samen te bloggen heb je een stok achter de deur sprak Wikje de groep toe. Geen moeilijke zinnen en woorden. Schrijf wat je wilt vertellen.

Ik vond het allemaal zo interessant dat ik vergat dat we voor het bloggen waren gekomen. Sorry Wikje schijf mij voor de volgende maand weer in……………..

Jan ’t Hoen