“Alles went”

Gisteren waren we met alle mensen van Huize Wezup op uitnodiging van CBS De Schutse in Aalden bij de eindmusical “alles went” Een eindmusical van groep 8. Zelfs tijdens de voordracht zaten we niet stil en bewogen. Zonder extra hulpmiddelen waren we om 9.30u klaar om te vertrekken. “Alles went” of te wel gewoon raken. Het is heel toepasselijk want je zou het bijna gewoon gaan vinden dat we met de hele groep op stap kunnen gaan. Mensen met een zorgprofiel VV5(beschermd wonen met intensieve dementiezorg, die voortdurend nabije zorg, 24uur nodig hebben) zitten 3 uur lang te genieten in een gewone omgeving, normale stoelen in drukte en hectiek. Het doet ze alleen maar goed en naderhand werd er met plezier teruggekeken. Niemand die thuis hoefde te blijven. Het blijft ons steeds weer bevestigen dat we op de goede weg zitten. Complexe zorg en persoonsgerichte aanpak geeft resultaten. Blijf in beweging! 

Jammer dat onze minister Hugo de Jonge op vakantie is. Als hij hierbij aanwezig was geweest had hij het met eigen ogen kunnen aanschouwen. Een andere visie op dementiezorg! Op naar de volgende activiteit