‘Papa de buurvrouw heeft pilletjes op tafel liggen is dat goed’

12 jaar geleden liep mijn dochter regelmatig naar de buurvrouw. Ze nam de hond mee naar binnen en liep alles al te controleren. ‘buurvrouw heeft haar eten in de keuken laten staan ’of buurvrouw doet niet open en de gordijnen zijn dicht. Wij werkten in de zorg en mijn dochter zag en hoorde alles wat wij deden. De sociale controle was mijn jongste dochter. De buurvrouw vond het prachtig. Vrijwel nooit kwam er iemand op bezoek. Tot op een dag lag zij op de grond. In tranen kwam mijn dochter terug. Op dat moment konden we zorg in gaan zetten.
Mijn oudste dochter is geboren in Den Haag. Na school liep zij naar de buurvrouw. Kreeg thee en besprak met haar alles wat ze op school had gedaan. Ze keek ondertussen in huis en merkte veel dingen op die belangrijk waren voor de familie. Regelmatig ging mijn dochter terug toen wij in Drenthe gingen wonen.
Een nieuw plan om eenzaamheid te bestrijden. Ik zou zeggen ‘Jong geleerd oud gedaan’!
Huize Wezup is een familiebedrijf. P900 Regelmatig helpt ze wel mee. Met name de mensen die zich alleen voelen helpt zij om uit het isolement te halen.
Ik ben trots op mijn dochters!