‘Ik wil nog niet naar bed’

Bij de laatste ronde zit mijnheer heerlijk voor de televisie en geniet van het programma. Ik weet dat als hij laat naar bed gaat hij morgen erg moe en benauwd is. In ons huis waar structuur en slapen belangrijk is kan dit gaan wringen. Ik wil hem dit plezier niet ontnemen. Wat is belangrijk en wat moet ik doen en wat is ons beleid. Hoe zou ik het zelf vinden. “zullen we afspreken nog 10 minuten want anders heeft u morgen spijt. Ik ken u nu wel een beetje” Na een kwartier zie ik het licht uit. Ethische dilemma’s! Moet ik ingrijpen of niet. Ik sprak met Tim van Iersel, ethicus en wel eens dementiedominee genoemd. Wat een eer dat ik hem mocht ontvangen in Huize Wezup. Als geestelijk verzorger en ethicus werkt hij in verpleeghuizen van WZH. Tevens is hij docent. De huizen in Den Haag waren mij niet vreemd aangezien ik mijn opleiding in het psychiatrisch ziekenhuis Rosenburg, voorloper van Parnassia gedaan heb. Tim heeft mooie boeken geschreven. Het laatste nieuwe boek ‘Godvergeten: gedachten over geloof en dementie’. Voor onze mensen was het weer een leuke en interessante bezoeker. Het is een onderdeel van onze visie. Mensen betrokken houden bij de samenleving. Ik dank Tim voor zijn bezoek helemaal uit Den Haag.